Why I love sluts!

Toen ik een jaar of 16/17 was heb ik eens tijdens de lunchpauze een vurig betoog gehouden in de aula van mijn middelbare school. De strekking was: er zouden meer sletten moeten zijn. De vier of vijf andere mannelijke scholieren keken mij wat schaapachtig aan. Maar ook al stond ik toen stijf (!) van de hormonen, toch denk ik er zo’n 20 jaar later hetzelfde over. Let me explain.
Voor mij is een slet een geuzennaam. Dit is iemand die zich vrij verbindt met anderen. Iemand die zijn of haar liefde met anderen deelt. Niet om zichzelf of anderen te helen of om er beter van te worden (in welke vorm dan ook). Maar juist om niet. Gratis. Dan komt de echte Slet naar boven. Dan gaat het ook niet om seks, maar om aanraking, genegenheid en intimiteit.
Dit soort liefde zou gratis moeten zijn. Maar de paradox is dat in plaats daarvan mannen en vrouwen zichzelf in de vingers snijden door genegenheid te monopoliseren (relaties) en vrije liefde te veroordelen. Ze onthouden anderen dat wat zij voor zichzelf willen houden. Maar liefde is overvloedig en kent geen schaarste.
Met vrije liefde is niets mis wanneer je daar anderen daar niet mee kwetst, duidelijk bent, je het niet doet om er zelf beter van te worden (om niet) of om jezelf en/of de ander te healen.
Genegenheid is iets wat zo mooi en kostbaar is dat het eigenlijk gratis zou moeten zijn. En in onze pornografische voor-wat-hoort-wat maatschappij hebben mensen hier nu juist behoefte aan.
Voordat we die verandering kunnen bewerkstellingen, zullen we eerst het stima op de sletten op moeten heffen en de slet in haar ere herstellen.
Dus daarom roep ik luid: Lang leve de slet!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s