Over de persoonlijke versus en universele Law of Attraction.

Op Facebook zie ik het regelmatig voorbij komen. Vrienden die dingen vragen aan het Universum. Durf te vragen. Die nieuwe baan, een nieuwe partner, of die droom vakantie. Dit is de zogenaamde Law of Attraction: je wenst iets en met je hele hebben en het Universum zal zich vervolgens inspannen dat jouw wens ook daadwerkelijk vervuld wordt.

Echter, dit principe werkt niet op de lange duur. Ja, je kunt dingen wensen en krijgen op de korte termijn. Maar op de lange termijn valt alles onder de grote Law of Attracion: namelijk die van het Universum zelf. Onder die Law vallen we allemaal, want dit is de orde van dingen. Dus wanneer jij iets vraagt, waar jij nog niet aan toe bent, dan zul je het krijgen, maar zul je ook de negatieve gevolgen ervan moeten dragen. En wanneer jij wat vraagt en krijgt, draag je ook de verantwoordelijkheid voor het feit dat een ander het misschien veel harder nodig had, maar het niet kreeg. Dit is een vorm van spiritueel consumentisme. Sinds wanneer is het normaal om voor jezelf te bidden?

Ikzelf stem mij liever af op de hemelse sferen en de energieën van de kosmos. Zo word ik steeds helderder, op en meer ontvankelijk. Dit is echter geen makkelijk proces: mijn ego moet regelmatig een veer laten! Maar als gevolg daarvan, kan soms, door hemelse gratie, mij iets toegeworpen worden. En op zulke momenten ben ik dankbaar, wetende dat ik mij op het juiste pad bevindt.

Voor mij is spiritualiteit is niet meer hebben of meer weten, maar juist meer sacred maken. En vaak gaat sacred maken samen met dingen los te laten of weg te geven.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s